سخنگوی گمرک ایران گفت: ۱۲ محموله هیدروکربن سبک به گمرک اظهار شده بود و تشریفات گمرکی برای خروج هیدروکربن انجام شد، بنابراین مسئولیت اظهار خلاف واقع بر عهده تاجر افغان به مقامات کشورش است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه کشور صادرکننده محموله ۵۰۰ هزار لیتری بنزین به افغانستان مشخص نیست، گفت: تاکنون از ورود هیچ محموله بنزین ایران به افغانستان جلوگیری نشده و ممکن است این محموله برای کشور دیگری باشد که از مسیر ایران به افغانستان ترانزیت شده است.
علی نقوی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اولین معامله بنزین در بورس انرژی ایران در سال ۱۳۹۸ انجام شد و آخرین معامله بنزین در بورس انرژی نیز مربوط به خردادماه سال ۱۴۰۰ است و بعد از آن عرضه بنزین تا فروردین سال جاری در بورس انرژی متوقف شد، اظهار کرد: بنزین برای نخستین بار در تاریخ سیزدهم مرداد ۱۳۹۸ روی تابلوی بورس انرژی ایران عرضه شد.
سفیر سابق ایران در افغانستان گفت: همچنین در مطالعات اولیه نقشهای از معادن و منابع در این کشور تهیه شده بود که در ولایت هرات علاوه بر منابع بسیار غنی سنگ آهن، گاز هم وجود دارد اما توسعه آن بلندمدت است و فعلا این امکان وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد ایران بهدنبال این است که زمینه اجرایی شدن پروژههای طراحیشده صادرات گاز به پاکستان و تا حدودی افغانستان و عمان را فراهم کند و قراردادهای گازی مربوطه، امضا و اجرا شوند.
ایران معادل حدود 10 تریلیون دلار (10 هزار میلیارد دلار) ذخایر گازیِ قابل استحصال دارد و این به جز ذخایر اثبات شده نفت است. در دنیایی که روز به روز بیشتر برای گاز طبیعی بهعنوان منبع انرژی تشنه میشود، چرا ایران همچنان فرصتهایش را میسوزاند؟
رئیس اتاق مشترک بازرگانی هرات و خراسان رضوی گفت: طی هفتههای گذشته افزایش واردات سوخت از ایران، قیمت بنزین و گازوئیل را در هرات، کابل و سایر شهرهای افغانستان کاهش داد.
طالبان در جدیدترین اقدام خود استفاده از ارزهای خارجی را ممنوع کرده است. گفتنی است که طالبان چند وقت پیش از ایران درخواست صادرات سوخت کردهاند، حالا این سوال پیش میآید که آیا مجبوریم با افغانستان هم تهاتر کنیم؟
یک شرکت ایرانی با تکیه بر دانش بومی و تلاش محققان داخلی عملکرد موفقی در تولید کاتالیستهای شیمیایی داشته که افزون بر صادرات محصولات به کشورهای همسایه بهدنبال گسترش بازار صادراتی خود به دیگر کشورهاست.
معاون وزیر نیرو در امور انرژیهای تجدیدپذیر گفت: ظرفیت تونل بادی مشترک ایران و افغانستان ۳۰ هزار مگاوات تخمین زده شده که ۲۵ هزار مگاوات سمت افغانستان و ۵۰۰۰ مگاوات سمت ایران است.